LEXUS LS 600 HL teszt Gajdos Tamás műsorvezetésével. (2008.)

 • Publicat pe Acum 8 ani

  Balázs Pethő

  A Totalcar újságírói szokták mondani hogy az autós újságíró az élet császára. Azon a reggelen felkeltem, beültem a munkába járós Polski 126-osomba a lakótelepen, aztán átültem ebbe a Lexusba...
  Sehol semmi zizzenés, vagy szösszenet, valami ilyesmi élménye van a buszsofőrnek amikor ölébe ül a szépségkirálynő a járat végén.
  8 sebességes váltó ami fokozatmentes üzemmódban is működik,
  2200-as főtengelyfordulaton 180 km/h,
  5000-es V8-as 400 lovas motor, plusz egy 225 lovas elektromos motor, összkerékhajtás.
  Felgyűri az aszfaltot, miközben belül nem borul ki a pezsgő...
  Fogadjátok szeretettel, ez a teszt is csak porosodott 5 éve már...
  Műsorvezető: Gajdos Tamás
  Operatőr-vágó: Pethő Balázs
  2008. Nyíregyháza, repülőtér.

Pista Nagy
Pista Nagy

Drága a szervizelése?Megbízható amúgy?

Acum 4 luni
1 Kecsketojás
1 Kecsketojás

Milyen durva most meg ezt a konkrét autót árulják 5 millióért

Acum 11 luni
Zoltán Tóth
Zoltán Tóth

De gyönyörü

Acum an
Fabiano.00
Fabiano.00

2008. A Lexus (Toyota) már akkor közel tökélyre fejlesztette, amit a németek még csak pár éve tettek a gépeikbe.

Acum 3 ani
MrBazsi888
MrBazsi888

pontosabban 2007. amíg a németek dízelbotránykodnak és a japánok hibridbe ölik a tökfelesleges pénzösszegeket addig szép lassan a háttérben az elektromos autó kinyírja a belső égést úgy globálisan. az olajlobbi pedig továbbra is ragaszkodik a karóhoz. meg van számlálva az oroszok / arabok folyékony aranyának "dicső" napjai.

Acum 2 ani
Attila Csabai
Attila Csabai

...kullognak bezony a Toyota-Lexus után a többiek ...

Acum 4 ani
MrBazsi888
MrBazsi888

tesla / byd után kullog a világ. honda / porsche próbál ténylegesen felzárkózni a elithez. toyota hibridjei lassan már csak relikviák lesznek a használt piacon.

Acum 2 ani
LordTomee
LordTomee

Attila Csabai hát ma már nem sajnos.

Acum 2 ani
Viktor Horváth
Viktor Horváth

A világ talán legjobbja!

Acum 6 ani
MrBazsi888
MrBazsi888

@Balázs Pethő nem éppen. nagyakku kereken 10évet bír átlagban. kb. 1 misi a cseréje. kisakksit 150ezer adják és nem tudsz bele utángyártottat tenni. ezeken kívül is vannak kiadások vele, de alapjában véve jó autó, csak a fenntartási költséget nem szabadna úgy reklámozni, hogy magyar-pénztárca barát történetről lesz szó. fogyasztás 9.1 fixen bárhol, tűrhető. elülső pcs lámpák 3000€/oldal és elég gyakran megesik azok törése/repedése és ezáltal azok ázása, ergo muszáj megoldani a szitut. 245 45 19-es gyári felni pedig üt a magyar kátyúkon, de nagyon. egyszerűen nem ide van kitalálva, még comfort/emelet beállítással sem. rx450h inkább adekvát választás minden szempontból. ha meg ls600 akkor nem kéne erőltetni az L verziót, mert sehova sem fér be. amúgy óriás tömege miatt a gázpedálról kanyar előtt azért jobb leugrálni és a műszerfal azért rendesen nyikorog egy S8-hoz képest, nem annyira stabil. németben elfut 1 milliót, mert tükör az úthálózat... csapágy azért 200ezrenként cserélendő, gyári horror, utángyártott már kompromisszum. toyota szervízeknek fingjuk sincs hogy kell ezt normálisan szervízelni... annyira ritka. váltóolaj cserét sehol sem csinálják meg itthon normálisan. hiába lifetime fluid, 250ezrenként muszáj lenne frissíteni. lifetime = értsd inkább 10év. maga a motor zseniális, kár hogy nincs hátsó ablaktörlő gyárilag rajta. pcs error gyakori vele. így már tisztább a helyzet ? remélem segítettem. ja olajcsere horror 9 liter motul hybrid 0w20 nem olcsó lötty 10ezrenként. 8 gyertya... á fincsi

Acum 2 ani
Balázs Pethő
Balázs Pethő

@Daikini0 Szia. Vannak trükkök amiket használ az autó. Pl indulásnál nem szabadítja hirtelen a motorok nyomatékát a váltóra. Meg sok olajat is használnak benne ami hût is rendesen. Ha kipróbálsz egyet és jó, ha vigyázol rá még sokáig jó. Ha töröd és nincs cascod, szintén drága mulatság. Egy ôz elütése pl horror tud lenni. De másként is kopik mert 2000-s fordulaton autópályán valami 165 km/h. Nem erôlködik a váltó sem, nem habzik az olaj, de a váltónak is külön hûtése/fûtése van. Betegül védve van a betegül kipróbált és bevált technika. A kopásait el tudja kompenzálni, finom még sok százezer után is. Egy megkíméltet nyugodtan megvehetsz. Az akkuk is bírják.

Acum 2 ani
Daikini0
Daikini0

@Balázs Pethő itt csorog a nyálam, halál komolyan. Imádom a 3-as Priusomat, de mindig vágytam egy ilyen autóra, most 4 millió körül meg is lehetne venni, de csak van egy félelem bennem, hogy mi van, ha a váltó mondjuk megadja magát, az ing+gatya kombó lehet.

Acum 2 ani
Balázs Pethő
Balázs Pethő

@Viktor Horváth Rengeteg autótesztet készítettünk, amíg egy autó új, nehéz megítélni milyen is igazán. Pl Astra, Focus, Golf míg új nem nagyon van számottevő különbség. De ez a Lexus az új autók között is nagy ugrás. (volt pedig ott merci, BMW, minden) Ezt úgy adja elő a Lexus, hogy egy takarító nő is elképed amint megfogja a kilincset és kinyílik az ajtaja... Azonnal tudja valami "míves munkába" botlott. A villanymotor nyomatéka alacsony fordulatnál ahogy támogatja a V8-at valami eszméletlen. 800-as fordulatnál már villog a kipörgésgátló száraz betonon úgy, hogy közben 4 kerék hajt... 200-nál hallani ahogy kopognak a bogarak a szélvédőn. Mára 7 éves a tesztben szereplő autó, úgy tudom 500.000 km felett jár. Kopó alkatrészeken kívül semmi baja nem volt még, olaj, szűrők, fék. Futóműben minden eredeti. Németben már van egy 1 milliót futott példány az egyik szerkesztőségnél. Nem abban az ütemben kopnak a csapágyai, alkatrészei mint egy átlag autónak. A japán kohászat csúcsanyagai vannak benne.

Acum 6 ani
Zsolt Kovács
Zsolt Kovács

Nincs mit mondanom :) "Rettenthetetlen" ;)

Acum 6 ani
MrBazsi888
MrBazsi888

kár h 2012 óta P85D szétalázza minden szempontból.

Acum 2 ani

următor

Cine iese ultimul din SICRIU CHALLENGE ! **Partea 3

1:0:18

Lexus RX450h - automobil.hu

10:01

Lexus RX450h - automobil.hu

AutoMobilMagazin

Vizionare 24 K

TOP Lexus! Review on Lexus LS500h

11:26

TOP Lexus! Review on Lexus LS500h

AutóSámán

Vizionare 26 K

Mercedes E 320 CDi teszt Gajdos Tamással

8:15

Mercedes E 320 CDi teszt Gajdos Tamással

Balázs Pethő

Vizionare 53 K

Cine iese ultimul din SICRIU CHALLENGE ! **Partea 3

1:0:18

CUM SA NU FACI UN BURGIR

8:35

CUM SA NU FACI UN BURGIR

Zappy TV

Vizionare 103 K

Janes Romanes

3:23

Janes Romanes

Cristi Mega - Topic

Vizionare 28 K

O zi din viața unui mecanic de locomotivă

15:55